dijous, 22 de gener del 2009

6. El Coliseu de Roma (Itàlia).


El Coliseu de Roma conegut originalment com l'Amfiteatre Flavi és el gran amfiteatre de Roma. Amb capacitat per a 50.000 espectadors asseguts, era usat antigament per a combats entre gladiadors, baralles d'animals i altres espectacles.
  • L'Amfiteatre Flavi de la ciutat de Roma deu el seu nom al fet que fou manat construir per l'emperador Vespasià de la dinastia Flàvia, que el va dedicar al seu fill i successor Titus. La construcció començà entre l'any 70 dC i el 72dC i finalitzà el 80 dC.

La part superior del Colosseu era originàriament de fusta i va ser reconstruïda amb pedra cap a l'any 223.

El Coliseu va ser un regal de l’emperador Vespasià al poble. Tenia el caràcter públic i d’edifici civil on s’oferien espectacles gratuïts de lluita entre gladiadors i feres salvatges, s’escenificaven batalles mitològiques i es feien simulacres de batalles navals. Eren espectacles diürns a l’aire lliure. Cada espectador ocupava l’espai segons la seva categoria dins la societat romana. Els seients inferiors eren per l’emperador i els senadors. Els pitjors llocs, a dalt de tot, estaven reservats pels esclaus, els estrangers i les dones.

Aquest edifici es basa en una construcció arquitravada. El primer pis, de 80 arcades, és d’ordre dòric toscà i en reflecteix robustesa i virilitat; el segon pis és d’ordre jònic i es compon de base, fust més esvelt que el dòric i un capitell de volutes; el tercer pis és d’ordre compost, amb el capitell amb fulles d’acant. El quart pis i el darrer, presenta un àtic massís, decorat amb lesenes d’estil corinti.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada